Évnyitó kirándulás és túra a Budai Zöldön

Dátum, időpont: 
2020. január 04. - 10:00 - 17:00
Sík: 
Település: 
Helyszín: 
Budai-hegység

Kezdjük az évet a főváros legszebb kirándulásával/túrájával lemozogva az ünnepi plusz kilókat! 2019-ben két részletben már eljutottunk a Hármashatárhegy lábához, most innen folytatjuk.

A Budán átívelő zöld túristajelzés alap eszmeisége, hogy összeköti Buda zöld területeit. Ezen a napon ismét több lehetőséged is van kiszállni, eldöntheted, mennyit jössz velünk.

Első része a távnak a kirándulás: A Budai Eurocenter előtt találkozunk (Bécsi út 154.) a harmadik kerületben, innen indulunk fel a Hármashatárhegy oldalára, ahol legutóbb befejeztük. Kis kaptató vár ránk, pont jó lesz a bemelegítéshez. A Hármashatárhegy oldalán remek kilátó pontot is érintve érünk át a tökhegy oldalába, ahol folytatjuk utunkat, míg Solymárra nem érünk 90 %-ban erdőben haladva. Itt lesz az első kiszálló, 11 km után, ami kellemes bandukolós tempóban ideális január elején a testnek.

Második része a távnak, a túra: Fokozzuk a tempót, és túrázásba megyünk át. Átvágunk Solymárról Nagykovácsiba, és végül Telkiben végzünk, a Budai Zöld út végpontján. Aki végig velem tart, az igazán megveregetheti a vállát, mert 24 km-t megyünk összesen, 700 méter szintkülönbséget fel, 605 métert le, kiadós túra lesz január eljén. Ha nem bírod, van kiszállási lehetőség Nagykovácsiban.

Jelentkezz, és aztán gyere el! Hozd el gyerekeidet, barátaidat, hozzátartozóidat is, akikkel szívesen megosztanád ezt a napot! 

A kirándulás/túrára hozz magaddal:
• sok mosolyt, nyitottságot, aktivitást
• öltözz rétegesen, túrabakancs, vagy túracipő szükséges, és mivel tél van jelzem, melegen öltözz!
• szendvicseket, ételt és italt
• részvétel: 1000 Ft Egy Hullámhosszon tagoknak, 1500 Ft mindenki másnak, gyerekeknek ingyenes 18 éves kor alatt.

Találkozó:
• Budai Eurocenter előtt találkozunk (Bécsi út 154.)
• találkozó ideje: 10:00
• kirándulás/túra vége: amikor elfáradtál, és hazamész (Solymár, Nagykovácsi, Telki). Nyilván, mivel nem körtúra, tömegközlekedéssel tudsz hazamenni. Solymárról szinte 10 percenként megy valami Budapestre, Telkiből meg fél óránként.

Bejelentkezés:
Sebestyén Zoltán: +36 30 9771 853
info@egyhullamhosszon.hu

Várunk szeretettel:
Egy Hullámhosszon csapata