II. Pilis vándorlás

Dátum, időpont: 
2019. április 18. - 10:00 - 2019. április 21. - 16:00
Település: 
Helyszín: 
Pilis és Visegrádi-hegység

Bejelentkezés szükséges a részvételhez. Maximális létszám 10 fő.

Kinek ajánlom:

Annak ajánlom ezt a vándorlást, aki a Pilis szerelmese, vagy éppen azzá készül válni. Olyan helyekre barangolunk el, ahol évezredek óta tapossa a földet az ember, járja az erdő csapásait, szívja tüdejébe az illatokat, öleli magához a természetet. A hely történelmi és szakrális atmoszférája semmilyen más hegységhez nem hasonlítható, ez Pilis, immár évezredek óta…

Annak ajánlom, aki kész a fizikai szinten is az egészségéért tenni, és napi kirándulásokat, panorámát, friss levegőt, madárcsicsergést élvezni a Pilis erdeiben, hegyeiben, völgyeiben. Sokat fogunk beszélgetni vándorlásunk alatt a magyarságról, gyökereinkről, a Kárpát-medencében elfoglalt központi szerepéről a Pilisnek.

A vándorlásról:

Dobogókőn lesz a központ, innen indulnak a csillagtúráink minden nap.

Első nap bemelegítünk egy rövid, de kaptatós túrával. Érintjük a Rám-hegyet, a Ferency-sziklát, több forrást, majd visszamászunk Dobogókőre, és minden kilátópontot végiglátogatunk. A táv 10 km, és 300 méter szintkülönbség.

Második nap elvándorlunk a kéktúrán egészen Pilisszentlászlóig, majd vissza Dobogókőre egy másik útvonalon. Útba ejtjük a páratlanul szép Sikáros-rétet, felmászunk egy épített hegyre, megpihenünk Pilisszentlászlón, majd gyönyörű erdőkön át visszakapaszkodunk Dobogókőre. A táv 18 km és a szintkülönbség közel 500 méter, azaz középnehéz túra lesz.

Harmadik nap Pilisszentlélekre látogatunk. A túra 12 km, és 300 méter szintkülönbség. Útba ejtünk forrásokat, barlangot, és természetesen a pálos kolostorromot is.

Negyedik nap a vulkániból mészkőre váltunk. A két bükkfa nyergen át átkapaszkodunk a Pilis hegyre, és ott elvándorlunk a Boldog-Özséb kilátóhoz. Innen le Pilisszentkeresztre. Kiadós sztrapacska után érdemes busszal felmenni Dobogókőre, szerintem elég fáradtak és jó lakottak leszünk ahhoz, hogy felkaptassunk a negyedik nap végén a hegytetőre.

 

Időpont: 2019. április 18. – 19. - 20. – 21.

Találkozó: Dobogókő, napsugár út 11. csütörtök 10:00

Program vége: Dobogókő, vasárnap kb. 16:00

Részvételi díj tartalmazza a szervezés, programok, a szállás, a reggeli és vacsora költségeit:

34 000 Ft/fő.

A jelentkezés a részvételi díj befizetésével érvényes.

Lemondási feltételek:

Az Pilis vándorlás indulásának időpontjához viszonyítva a programon való részvétel lemondása esetén:

60 nap- regisztráció időpontja között: Az előleg értékének 50%-a kerül visszafizetésre

30-59 nap között: Az előleg értékének 20%-a kerül visszafizetésre

0-29 nap között: Az előleg értékének 0%-a kerül visszafizetésre

Étkezés:

A szálláson meg tudjuk oldani a meleg étkezést este és reggel, ezek benne vannak az árban. Napközben vagy szendvicsezünk, vagy betérünk étterembe.

A ruházattal, felkészültséggel kapcsolatban szívesen nyújtok további információkat az elérhetőségeimen.

Bejelentkezés és regisztráció:

Sebestyén Zoltán

+36 30 977 1853

info@egyhullamhosszon.hu