Börzsöny túra - Zuvári-hegy és Nagy-Galla

Dátum, időpont: 
2018. november 25. - 09:00 - 16:00
Sík: 
Település: 
Helyszín: 
Börzsöny hegység

Már a Márianosztra melletti kopasz hegy tetején méregettem a Nagy-Gallát, és végül a minap a Julianus-kilátóban érett elhatározássá, hogy beveszem a programok közé ezt a túrát. Nagyon tetszik a hegy, nem túl magas (479 méter) mégis impozáns, és gyönyörű körpanoráma nyílik a tájra. Útközben felkapaszkodunk a Zuvári-hegyre is (313 méter), ahol még itt-ott láthatóak a nyomai a régi várnak, aminek köveiből korabeli feljegyzések szerint a Márianosztra Pálos kolostora épült. Szép történelmi visszatekintésre ad majd okot a helyszín.

Szobon, a vasútállomáson találkozunk, és a túra végén ide térünk vissza. Nem példnélküli, de tőlem szokatlan módon végig jelzett túraösvényeken haladunk, első célpontként a Zuvári-hegyet, második állomásként a Nagy-Gallát útba ejtve. Lesznek szép emelkedők, hirtelen kaptatók is, meg kényelmes sétálós részek is, mint általában túrákon lenni szokott.
 
A túra közepesen nehéz, kb. 17 km, és 500 méter emelkedő, azaz mindenki számára teljesíthető, ha egészséges, és örömmel jön. A számokat még pontosítom, ezek becslések, hamarosan lejárom előre az útvonalat.
 
Gyere, tarts velünk, túrázunk egy nagyot jó társaságban!
 
A túrárara hozz magaddal:
• sok mosolyt, nyitottságot, aktivitást
• öltözz az időjáráshoz igazodva
• szendvicseket, ételt és italt, útközben nincs vízutánpótlás
• részvétel: 1000 Ft Egy Hullámhosszon tagoknak, 1500 Ft mindenki másnak, 18 év alatt ingyenes.


Találkozó:
• Szob, vasútállomás
• találkozó ideje: 9:05
• kirándulás vége legkésőbb: 16:00 ugyanitt

Közlekedés: Autóval egyértelmű.

Tömegközlekedéssel: Budapestről a Nyugatiból indul zónázó vonat 8:07-kor, és ér Szobra 9:04-kor. Visszafelé Szob vasútállomásról vonat óránként megy a Nyugatiba.

Bejelentkezés:
Sebestyén Zoltán: +36 30 9771 853
info@egyhullamhosszon.hu