Blog

Nem azért harsogó, mert folyton erről beszélsz! Nem, ennél sokkal körmönfontabb a prédára vadászó gyilkos. Azért, mert leginkább a fejedben harsog! Persze, időnként meg is erősíted kimondott szavakkal is, mert úgy jobban teremtődik a vég.

Mi ez a hangos, harsogó, dühödt gyilkos?

A „miért NEM”!

Miért NEM szeretem a másikat, miért NEM való hozzám. Függetlenül a kapcsolat melyik szakaszában vagy, ha ügyesen csinálod, és kialakítasz egy állandó mantrát, hamar ki tudod nyírni a kapcsolatodat.

Gyermekoromban a Karácsonyt megelőző Szent este sok más családhoz hasonlóan egyszerre volt a meghittség és a konfliktusok napja. Ünnepeltük a keresztény kultúránk hagyományainak megfelelően, ám nem feledhetem, hogy csakúgy, mint oly sok családban, az egész évben felgyülemlett feszültségek is kicsapódtak szüleimben türelmetlenség, sértettség formájában.

Mennyiben meghatározott, vagy mennyiben szabad választás az életünk? Vajon tudunk individuális énképünkben (EGO üzemmódban) belenyúlni sorsunk alakulásába? Vajon valóban mi teremtettünk, vagy csupán egy illúzió rabjai vagyunk, és minden úgy történik, ahogy sorsunkban az előre meghatározott?

Közösségben létezni

Eltöprengtél már rajta, hogy mi az a közösség? Ha nem akkor ezt másként nem teheted, mint:

  • Keress egy hatalmas Diófát, lehet tölgy, vagy esetleg bükk is, és heveredj le alá!
  • Nyiss ki egy finom Szent György-hegyi fehér száraz bort, vagy mustot, és kortyolgasd egyedüllétben.
  • Töprengj csendben, merengj önmagadon.

Amikor eme szertartást eleget gyakoroltad megtalálva önmagadban szépségedet, és nyugalmadat, rá fogsz lelni valamire, ami aztán elvezet a közösségi létezés gyökeréhez.

Legyen szó bármilyen kapcsolódásról egymás között, mit sem ér szeretet / szerelem nélkül. Sőt, önmagában még az is édes kevés. Elengedhetetlenül fontos ezek mellett az önismeret. Legyek tisztában saját magammal, a vágyaimmal, céljaimmal, gyengeségeimmel, erényeimmel, s ugyanígy legyek tisztában a másik emberrel, s az ő vágyaival. Mert a téves önismeret, s a társunk félreismerése, félreértelmezése előbb - utóbb zsákutcába vezethet.

Oldalak