Bölcs-ülés - Paradigmaváltás

Dátum, időpont: 
2019. január 25. - 18:30 - 20:30
Település: 
Helyszín: 
Aura Krono Stúdió, Budapest, Jerney utca 31.-33.

Bölcs-ülés – Paradigmaváltás

Annak szól ez az est, aki azt vette észre önmagán, hogy nem illeszkedik bele már a jelen kor „normális” társadalmi rendjébe, paradigmájába, nem tud már buta biorobotként üzemelni, nem érdekli a politikai és szórakoztató nagyszínpad, sokszor megkapja a régi ismerőseitől, hogy bolond, nem előnyére változott, és még sorolhatnám…

Wikipédia: „A paradigma (vagy korszellem) a gondolkodásoknak, vélekedéseknek, értékeknek és módszereknek egy adott társadalom vagy szűkebben egy közösség minden tagja által elfogadott összességét jelenti.”

Miként használhatom a közösség legkisebb társadalmi építőkövére, az egyénre a paradigma szót önismeret vonatkozásában?

Az egyén gondolkodásának, vélekedésének, érzelmeinek, értékességi önképének halmaza, uralkodó ideája önmagáról, és önmagán keresztül a világról.

De mi van akkor, amikor egy ember felnő, és magára nézve azt látja, ebben a paradigmában döntően olyan hitrendszerek, ideák, viselkedési módok vannak, amik nem teszik boldoggá?

Mi van, ha ebben az ébredési pillanatban körülnéz, és csupa olyan ember veszi körül, aki ehhez a paradigmához passzol?

Mi van, ha azt látja, hogy a társadalom, amiben él, szintén nagyon passzol a paradigmához, ám ebben ő meg már érett felnőttként nem akar részt venni?

Az egyénnek önmagában mindig joga van a paradigmaváltáshoz, azaz mindent, mi addig meghatározta életét, megváltoztatni. (Új kapcsolat, baráti kör, munka, egészség, stb.) Erről beszélgetünk a bölcs-ülés elején.

Ám ha a család/nagyközösség/társadalom élhetetlen számára, mert őbenne olyan változások történtek egyéni szinten, hogy az már nem kompatibilis a nagyobb közösségekkel, mit tegyen?

Azt hiszem ez az egyik legfontosabb kérdés a modern felnőtt embernek, ami tudatára, önismeretre, felelősségére ébredt.

Erről fogunk beszélgetni ezen az estén.

Időpont: 2019. 01. 25. péntek, 18:30 – 20:30
Helyszín: Aura Krono Stúdió, Budapest, Jerney u. 31-33.
Részvétel: 2000 Ft, Egy Hullámhosszon tagoknak 1500 Ft, 18 év alatt ingyenes

Bejelentkezés szükséges a lenti elérhetőségen!

Gyere, töltsd fel magad örömmel, derűvel:
Sebestyén Zoltán
info@egyhullamhosszon.hu